9 Sınıf İngilizce Workbook Cevapları 6.Ünite Bridging Cultures
9 Sınıf İngilizce Workbook Cevapları 2020-2021 eğitim öğretim yılında 9. sınıf İngilizce dersinde okutulan PASİFİK YAYINLARI İngilizce RELEARN Çalışma Kitabının 6. Ünitesi olan Bridging Cultures (Kültürlerarası Köprü) Ünitesi cevaplarını bu sayfada yayınlamaktayız.
2020 2021 eğitim Öğretim yılı PASİFİK Yayınları 9. Sınıf RELEARN İngilizce Çalışma Kitabı (Workbook) 6. Ünitesi olan Bridging Cultures Ünitesinin sayfa 35, sayfa 36, sayfa 37 ve sayfa 38 ’da bulunan aktivite ve soruların cevaplarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Yazımızın devamında 9 Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı sayfalarını bir arada verilmiştir. Kitap sayfalarının görselleri üzerinde verilen cevapların ve 9 Sınıf İngilizce Workbook Cevapları 6. ünite kelimelerinin Türkçe anlamlarını da bulabilirsiniz. Tüm öğrencilerimize derslerinde başarılar dileriz. Onlinesinifim.com Siz Neredeyseniz Sınıfınız Orada!
Pasifik Yayınları 9. sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Sayfa 35

Pasifik Yayınları 9. sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Sayfa 36

SAYFA 36, Aktvite 2. Verilen diyaloğun Türkçe Çevirisi
Waiter: Amy’nin yerine hoş geldiniz. İşte menüleriniz. Siparişlerinizi almak için geri geleceğim.
….
Waiter: Karar verdiniz mi?
Customer 1: Ben deniz ürünü spagetti alacağım.
Waiter: Peki siz?
Customer 2: Ben bir hamburger ve patates kızartması alacağım.
Waiter: İçecek bir şey ister misiniz?
Customer 1: Ben kola alıyım lütfen.
Waiter: Peki sizin için?
Customer 2: Sadece su lütfen.
Waiter: Tamam. O zaman bir deniz ürünü spagetti, bir hamburger ve patates kızartması, bir kola ve bir su. Menülerinizi alıyorum.
….
Waiter: Siparişleriniz geldi. Afiyet olsun.
Customer 2: Lezzetli. Teşekkürler.
Waiter: Tatlı için bir şey ister misiniz?
Customer 1: Hayır, sadee hesabı alalım lütfen.
Pasifik Yayınları 9. sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Sayfa 37

Pasifik Yayınları 9. sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Sayfa 38

SAYFA 38, Aktivite 4: Şirince hakkındaki metnin Türkçe çevirisi
Şirince, İzmir Selçuk’ta bulunan sevimli bir turistik ve tarihi köydür. Bu tatlı ve eski köy yaklaşık 800 yıl önce inşa edildi. 1924 yılında nüfus değişiminden sonra, Selanik’teki Müslümanlar burada yaşamaya başladılar. Köylüler buraya Kirkince (Çirkince) ismini verdiler çünkü köylerinin güzelliğini başkalarıyla paylaşmak istemiyorlardı. Uzun bir süre sonra, ziyaretçiler köyü beğendiler ve “Şirince” ismini verdiler.
Şirince’deki insanlar uzun yıllar önce Efes’te yaşıyorlardı ama 15. Yüzyılda Efes’i terk ettiler. Köy bugün bir dağın tepesinde. Efes’ten sadece 12 km uzaklıkla.
Köy Türk-Yunan kültürünün harika bir sentezi. Orijinal dış görünüşüyle güzel geleneksel evler görmek mümkün. Şirince’nin dar sokaklarında kadınlar her çeşit el yapımı hediyelik eşya ve zeytin yapı satıyorlar. Kafeler ve restoranlar, zeytin ağaçlarıyla kaplı vadinin harika manzarasını sizlere sunuyor. Lezzetli “gözlemeleri” tatmak ve dağların temiz havasını solumak için bir gün Şirince’yi ziyaret etmelisiniz.